Birth Doula
 

Doula support

Het is een eer om getuige te mogen zijn van de geboorte van een gezin. 

Ik ben er voor jou (en je partner) tijdens de zwangerschap, de geboorte en de postpartum periode. De begeleiding van elke moeder is uniek. Samen kijken we waar behoefte naar is en ik stem mijn ondersteuning af op je wensen, achtergrond en beschikbare budget.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

   

  Wat kun je verwachten?

  Als ik jouw doula word, dan kun je het volgende verwachten:

  • een kennismakingsgesprek

  • drie gesprekken voorafgaand aan de bevalling

  • mee met een bezoek aan je verloskundige

  • een zwangerschapsmassage

  • een persoonlijk samengesteld cadeau in het derde trimester (twv €45)

  • hulp bij het schrijven van een geboorteplan

  • mijn aanwezigheid tijdens de gehele bevalling vanaf het moment dat jij dat wilt

  • een kraambezoek waarin we terugblikken op de geboorte

  • tijdens de hele periode ben ik beschikbaar via e-mail, Whatsapp en telefoon

  • dag en nacht bereikbaar vanaf 38 weken

  • beschikbaar voor vragen tot drie maanden postpartum

   Pakketprijs is €995 incl. btw

  Untitled-3.jpg
   

  Mijn werkwijze

  We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We inventariseren wat de wensen zijn, en ik geef informatie wat ik voor je kan betekenen. Het is een oriënterend gesprek om te kijken of het tussen ons klikt. Daarom is het fijn dat de partner hierbij is.

  Vervolgens hebben we twee tot drie afspraken van 1,5 tot 2 uur voor week 37 van de zwangerschap. Ik help je met het opstellen van een geboorteplan (indien gewenst) en je kunt me onbeperkt telefonisch bereiken. Vanaf week 38 ben ik oproepbaar voor de bevalling en sta ik 24/7 on call. Op het moment dat jullie aangeven dat ik mag komen, probeer ik er binnen 2 uur te zijn. Ik blijf vervolgens bij jullie tot een paar uur na de geboorte van jullie kind, ik wil pas weg op het moment dat ik voel dat jullie een beetje vertrouwd en geland zijn. In de kraamtijd kom ik langs voor een afrondend gesprek, waarin we terugblikken op de bevalling. Optioneel kan ik je verwennen met een warme maaltijd, kraambed- of voetmassage als je daar zin in hebt.

  Back-up doula

  Mocht ik - om wat voor reden dan ook - onverhoopt niet bij je bevalling kunnen zijn, ik werk altijd met een back-up doula (Elisa was mijn doula bij de geboorte van Floris) en maak daar graag vooraf duidelijke afspraken over. Als je het fijn vindt, nodigen we haar uit voor één van de gesprekken voor de bevalling, zodat ook jullie kunnen kennismaken.

  Massage tarieven

  Een massage bij Arigato, met speciale zwangerschapsmassagetafel (aanrader!) kost €70 per uur. Voor (kraambed)massages aan huis, ziekenhuis of in het geboortehotel reken ik €89 voor een uur. Voor alles wordt gezorgd; ik neem mijn eigen mama-massagetafel, voldoende handdoeken en verschillende oliën mee. Voor een extra lange vertroetelsessie van anderhalf uur (aanrader in de kraamperiode) betaal je €135. Treat yourself, your worth it!

  Mijn Uurtarief

  Wil je geen doula bij je bevalling, maar heb je wel behoefte aan ondersteuning om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling?  Of na de geboorte behoefte aan een luisterend oor en wat mama-pampering? Voor een losse meeting reken ik €59 per uur.